Jag ska gifta mig med arvid
Idag hade jag planerat att skriva om vetenskap, och hur man ska definiera det… Sannerligen en ganska svår uppgift, speciellt om man ska dra in ifall vetenskap respektive kunskap om allt verkligen är nödvändigt. Samt vad blir konsekvenserna av den allt större sekulariseringen i samhället blir på mikro-(individ)-nivå, är religion en nödvändighet för att vi ska kunna fylla upp våra liv med ”värde”? Men sen såg jag och Arvid på x-men origins och jag trodde att någon slängt sömnpullver i ögonen på mig! Blev jättetrött och däckade nästan i sängen… helkonstigt :D Hur som har jag istället valt att göra det här till Sveriges isärklass bästa matblogg! :D
Idag ska jag leda er genom en värld av arom och fyllighet. Det finns nämligen smaker i denna värld som ännu av de flesta människor är helt oupptäckta, det kanske är just denna spänningskänsla inför en ny maträtt som gör att matkonsten har en så intressant och alltid nytänkande karaktär. Jag skulle nog till och med vilja säga att de mest kreativa sinnena bland oss människor är just sådana som arbetar med att upptäcka nya möjligheter inom kökets oftast fyra väggar.
I dagens recept börjar vi med att plocka fram någon form som tål ugnens hetta. Jag har valt att använda mig av en glasform från ikea, eftersom jag tycker det är en fördel när man kan iaktta maten under tillagning från flera synvinklar. Sätt nu igång din ugn på 225grader, både över och undervärme är en fördel, varefter du fyll skålen av ditt val med pommesfrites, denna brillianta franska potatis-idé. När ugnen nått temperatur, ställ då pommen i mitten av ugnen, vari de ska befinna sig ca 20-25 minuter, beroende på hur just Du gillar dina stripps. Lämna den där tills tiden har gått, de ska inte röras om i onödan, spara dina krafter! Efter ungefär 5 minuter placerar du en teflonpanna på spisen, ungefär 4ans värme, inte högre dock.. teflonet kan gå sönder. Ha inte i något smör eller dylikt eftersom teflon är gjort för att saker inte ska brännas fast. Plocka nu fram dina hamburgare ur frysen, och lägg ner dem/den i stekpannan (OBS, viktigt! Det får absolut INTE vara hemmagjorda hamburgare, dessa är slöseri ur alla synvinklar. Min personliga favorit är eldorado-hamburgarna, men alla färdighamburgare är tillåtna). Om du har valt rätt värme på plattan kommer du enbart behöva vända hamburgarna en till två gång(er). Hamburgarna kommer vara klara ungefär samtidigt som det är dags att plocka ut de nu underbart gyllenbruna pommfritten ur ugnen. Lägg upp hamburgarna på ett fat av medelstorlek, om du vill kan du trycka ut överflödigt fett ur dem i stekpannan men detta är dock en smaksak. Strö lite salt över pommen och lägg sedan upp dem bredvid hamburgarna. Tillsätt lite ketchup på sidan om för att förstärka smak och intryck. Din utsökta måltid är nu klar att servera.
Smaklig måltid!
mm, det låter ju.. ja..